top of page

Over Karianne

Karianne is een ervaren en breed inzetbare jurist, gespecialiseerd op het gebied van vastgoed, procurement en commerciële contracten. Naast dat zij inzetbaar is als General en Legal Counsel op interim basis, is ze ook beschikbaar als mediator in zakelijke conflicten.

Denk hierbij aan een verslechterde samenwerking of conflicten binnen en tussen bedrijven (o.a. aandeelhoudersgeschillen, arbeidsconflicten en geschillen in franchiserelaties).

 

In haar werkzame leven heeft ze ruime ervaring opgedaan binnen de advocatuur en in het bedrijfsleven. In 2018 heeft zij daarnaast haar mediationopleiding afgerond en in 2023 heeft zij de specialisatieopleiding arbeidsmediation afgerond. 

 

Kenmerkend voor Karianne als jurist is haar gedrevenheid om strategisch en commercieel mee te denken. Doordat zij als advocaat heeft gewerkt, als Legal Counsel in het bedrijfsleven en een commerciële functie heeft bekleed op managementniveau, heeft ze zowel een gedegen juridische basis, als een commerciële aanpak en strategische blik. Als mediator is ze te typeren als empathisch en meedenkend. Tegelijkertijd zijn partijen geholpen met haar constructieve instelling. 

 

Ze past zich gemakkelijk aan in situaties en aan haar omgeving. Het begrijpen van de belangen van zowel bedrijf als van de mens, is daarbij van wezenlijk belang. Ze denkt "out of the box", is daadkrachtig, proactief en gedreven.

Karianne Baumann owner at STAND Legal and Mediation Solutions

TotSTANDkoming

Na haar rechtenstudie werkte Karianne vijf jaar als advocaat op een groot en middelgroot advocatenkantoor. Daarna heeft ze zo'n vier jaar als Senior Legal Counsel gewerkt bij een groot, snel groeiend retailbedrijf. Zij was in deze positie vanuit het Legal team verantwoordelijk voor alle vastgoed- en procurementzaken wereldwijd. Tot slot heeft zij binnen het bedrijfsleven de overstap gemaakt naar een commerciële management positie. In haar rollen heeft ze leidinggevende ervaring opgedaan in de aansturing van diverse nationale en internationale projecten en teams. In maart 2023 heeft ze STAND opgericht waar zij momenteel werkzaam is als zelfstandig jurist en zakelijk mediator.

 

Netwerk

Karianne heeft een groot netwerk in de vastgoed- en retailwereld. Daarnaast heeft zij een uitgebreid netwerk van juristen, notarissen, advocaten en fiscalisten gespecialiseerd in vrijwel alle rechtsgebieden. Ze kan hierdoor gemakkelijk en snel specialistische hulp inschakelen of doorverwijzen indien nodig. 

bottom of page